Ik ben Alieke (1982), kinderyogadocent, kindercoach, gezinscoach, moeder en ik geniet zo bewust mogelijk van het leven op deze aarde. Samen met mijn man en 2 zoontjes (2013 en 2017) woon ik in Landsmeer, een heerlijk dorp net buiten de ring en toch op fietsafstand van Amsterdam.

Na mijn kindertijd in Assen ben ik naar de Hogere Hotelschool in Leeuwarden gegaan. Daarna verhuisde ik naar Amsterdam en ging bij Hotel Arena werken, waar ik o.a. de events organiseerde. Vervolgens heb bij Ricoh (van de grote printers) gewerkt, het werd duidelijk dat daar mijn hart niet lag. Sinds een paar jaar volg ik mijn eigen pad en dat leidde al snel naar werken met kinderen. Door met en voor kinderen aan de slag te gaan, krijg ik zoveel energie. Kinderen zijn de toekomst, laten we daar samen heel zuinig op zijn!!

KIND- EN GEZINSCOACH
In 2016 heb ik bij DreamChild de opleiding Kind- en Gezinscoach gevolgd, een jaar lang werken aan mezelf en met het innerlijke kind dat altijd bij mij is. Hier kwam ik in aanraking met ‘nieuwetijdskinderen’, het kind van deze tijd. Dat gaf mij veel herkenning in mezelf, maar ook mijn eigen kinderen en vele kinderen en volwassenen om me heen. Het begrijpen van een nieuwetijdskind zou veel ouders, verzorgers, begeleiders en leraren helpen om de kinderen van nu beter te begeleiden. Voor meer informatie over kindercoaching en gezinscoaching, klik hier.

KINDERYOGA
Ik doe zelf al jaren yoga en dacht ik steeds vaker aan kinderyoga, dáár moest ik iets mee doen. Na de geboorte van mijn jongste zoon begon ik in 2017 met de opleiding voor Kinderyoga Docent bij Jip & Jan Academie van Helen Purperhart. Sinds 2018 geef ik met veel liefde en plezier lessen en workshops kinderyoga, van baby tot tiener. Wekelijks geef ik Kinderyoga (4-10 jaar), Tieneryoga (9+) en Ouder&Peuter yoga (2-4 jaar) en peuter- en kinderyoga bij kinderdagverblijven en BSO’s en maandelijks geef ik Ouder & Kind (4-10 jaar) workshops. Ook privélessen, yogakinderfeestjes en kinderyoga op locatie zijn mogelijk. Lees hier meer informatie over kinderyoga.

KINDERTHEATER
Naast yoga en coaching voor kinderen, organiseer ik theatervoorstellingen voor kinderen. Ik miste kindertheater in Landsmeer, in een dorp met zoveel kinderen moest daar toch behoefte aan zijn?! Dat bleek wel toen ik in september 2016 de eerste voorstelling gaf, met een geweldige opkomst! Sindsdien organiseer ik elk kwartaal een voorstelling. Kindertheater prikkelt de fantasie, is spannend én ontspannend. Het is heerlijk om de kinderen heerlijk te zien lachen en zich verwonderen! Klik hier voor meer informatie en de agenda.

ALLES VOOR JOUW EIGENWIJSJE
Met de combinatie van kinderyoga, kindercoaching en kindertheater wil ik het leven van elk kind een beetje mooier, makkelijker en overzichtelijker maken. Dit doe ik op een liefdevolle en zorgzame manier met een open blik, onderzoekend, geïnteresseerd en speels.