SAMEN EEN STAPJE VERDER!
Ik ben Alieke: kinderyogadocent, kindercoach, gezinscoach en moeder. Mijn doel als kindercoach en gezinscoach is om kinderen en hun ouders op een laagdrempelige manier hulp te bieden in een lastige periode. Soms kun je er niet omheen dat in je eigen hoofd of huis even niet lekker loopt. Dit kan komen door de sociale/emotionele ontwikkeling van een kind of ingrijpende verandering in de gezinssituatie. De ervaring van ouders in hun jeugd is hierin ook van groot belang. Kinderen horen, zien en voelen veel meer dan wij als ouders zeggen en denken te laten zien. Door samen op een creatieve manier op onderzoek te gaan met behulp van oefeningen met woorden, yoga en spel, kunnen kind en gezin, kunnen kind en gezien zonder onnodige ballast verder.

OPLEIDING
In 2016 heb ik bij DreamChild de opleiding voor Kind- en Gezinscoach gevolgd. De opleiding heeft een holistische benadering, die uitgaat van de mens (kind en volwassene) in totaliteit als denkend, wetend en handelend wezen. Ter aanvulling heb ik de bijscholing creatieve kindercoaching en kunstzinnige counseling gevolgd, gericht op een creatieve en kunstzinnige benadering van kinderen, eventueel in samenwerking met de ouder(s).

KINDERCOACHING
Het coachen van kinderen is voor alle leeftijden, tot na de puberteit. Bij een traject met een jong kind is vaak de ouder aanwezig. In een kindercoaching sessie neem ik de tijd om samen met het kind tot de kern van het probleem te komen en hierop verder te werken. Geheel afhankelijk van de situatie, de leeftijd en het kind doe ik dit d.m.v. woorden, testen, creativiteit, tekenen, schilderen, kleien, spelen, yoga en ademhaling. Bij oudere kinderen en tieners werk ik met spiertesten en acupressuurpunten. Dit is een effectieve wijze om in korte tijd tot de basis van ongewenste situatie te komen.
De locatie pas ik aan op de situatie en wensen, dit kan in een coachingsruimte bij Studio van Hout, buiten, op school, op de opvang of thuis.

GEZINSCOACHING
Gezinscoaching is voor ouder(s) en kind(eren) samen, maar kan ook toegepast worden op alleen de ouder. Kinderen horen, zien en voelen veel meer dan wij als ouders zeggen en denken te laten zien. Als jij uit balans bent, neemt een kind dat van je over. Dan kan het de oplossing om eerst aan jezelf te werken en vervolgens aan je kind. Als jij weer vol energie en zelfvertrouwen zit en ontspannen bent, is het makkelijker om je kind zich beter te laten voelen.
Er zijn verschillende manieren om kinderen en ouders te coachen. Bij tieners en ouders begint dit door middel van spiertesten en acupressuurpunten. Dit is een effectieve wijze om in korte tijd tot de basis van ongewenst gedrag bij ouder en kind te komen. Ook de reversie methode® is een mooie manier om tot de kern te komen. Hiermee gaan we terug naar ‘het kind in de ouder’, dit geeft op liefdevolle wijze een duidelijk beeld van het gedrag van de ouder waarop het kind reageert en andersom.

SESSIES
Voorafgaand aan de eerste coachingssessie vraag ik je om het intakeformulier in te vullen en heb ik een (telefonisch) kennismakingsgesprek met ouder en/of kind.  Afhankelijk van de hulpvraag spreken we een aantal sessies af, te beginnen met 4-6 keer. Tussendoor en na afloop vindt er een evaluatie plaats.
Mijn vaste locatie is Studio van Hout (Dorpsstraat 42A, Landsmeer), maar het kan ook buiten of op een andere locatie en op verzoek thuis, op school of bij de opvang.
De prijs voor een intake is € 35 (gratis wanneer een kindercoachtraject wordt opgestart) en vervolgens per sessie € 65.
Mijn werkdagen zijn flexibel en  afspraken ’s avonds of in het weekend zijn in overleg ook mogelijk.

Voor vragen en het maken van een afspraak kun je contact opnemen met EigenWijsjes.